Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Porada

Porada aktualna na dzień 02-06-2024
Porada aktualna na dzień 02-06-2024
Data publikacji: 2024-01-30

Jaka stawka ryczałtu będzie odpowiednia w przypadku działalności polegającej na produkcji wyrobów z mięsa

PROBLEM

Podatnik w obecnej sytuacji jest na skali podatkowej, natomiast chciałby zmienić formę na zryczałtowany podatek dochodowy. Jego przeważające PKD to 10.11.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, a drugie to 47.22.Z - Sprzedaż detaliczna mięsa i wyrobów z mięsa. Podatnik kupuje mięso i przyprawy z czego robi wędliny i kiełbasę, które sprzedaje do sklepów oraz bezpośrednio osobą fizycznym. Czy może on zastosować do tej formy działalności stawkę ryczałtu w wysokości 3%?

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00