Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
Data publikacji: 2002-07-20

Bony obiadowe a podstawa wymiaru składek

Zakład pracy przekazuje pracownikom bony obiadowe, bez prawa do ekwiwalentu z tego tytułu. Posiłki wydawane są w najbliższym barze gastronomicznym, z którym firma zawarła umowę. Czy wartość przekazywanego pracownikowi bonu (190 zł) wchodzi do podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe, jeśli realizacja bonu nie następuje w stołówce zakładowej?

ocząwszy od 1 stycznia 1999 r. zasady ustalania podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia społeczne pracowników reguluje rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z 18 grudnia 1998 r. w sprawie szczegółowych zasad ustalania podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe.
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00